Scholing en innovatie


Filmpje van MTV over het leven van een graffiti artiest

Er bestaat geen officiële (basis) opleiding voor het bekwamen van de graffiti kunst. Elke graffiti kunstenaar is autodidact en heeft afhankelijk van zijn leeftijd een x aantal jaar praktijk ervaring. De verschillen in ervaring en kwaliteit in de sector zijn hierdoor enorm groot. Wij hebben daarom een jaarlijks bijscholingsprogramma ontwikkeld zodat onze leden altijd bekend zijn met de nieuwste technieken en deze tevens door ons getest kunnen worden om zo de kwaliteit te waarborgen.

Ook organiseren wij jaarlijks een aantal bijeenkomsten voor onze leden met als doel het op peil houden van het kennisniveau en het bespreken van eventuele nieuwe mogelijkheden.

Wij initiëren en stimuleren innovatie en doen onderzoek naar nieuwe mogelijkheden om graffiti in het algemeen naar een hoger niveau te tillen. Een voorbeeld van deze innovatie is de ontwikkeling van de digitale graffiti, ook wel Digiffiti© genoemd. Meer informatie over deze digitale graffiti wall die inmiddels in Europa maar ook daarbuiten wordt ingezet.

Ook zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de geurloze graffiti spuitbussen. Wij hebben in samenspraak met een verfproducent een spuitbus ontwikkeld die tijdens het gebruik niet de kenmerkende verflucht produceert. Deze ontwikkeling draagt bij aan de veiligheid en gezondheid van graffiti artiesten, alsook de deelnemers van de graffiti workshops.

Benieuwd of graffiti of street-art ook iets voor jou is? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de online graffiti tutorial op de website van Graffitinetwerk.